Aslında bu etkinlik için değişik bir şeyler yapma düşüncesi vardı aklımda. Ama maalesef bloğumun elden gitmesi ve bu arada yaşadığım yoğunluk nedeniyle değişik bir çalışma yapamadım. Artık ezberlediğimiz klasik bebek kurabiyelerinden oluşan bu sepette geçen hafta 2 ayağım bir pabuçtayken aleleacele yapıldı. Gerçekten de hoş bir sürpriz oldu arkadaşım için.
Pasta ise yine aynı yoğunlukta yapıldı. Bulutların üzerinde uyuyan minik prenses ise yakın bir arkadaşımın dünyalar güzeli bebeği... pastayıbeğenmediğim için yayınlamayı düşünmüyordum aslında ama 3 haftanın acısını çıkarmak ve pastanın lezzetini paylaşmak adına yayınlamaya karar verdim.
Tarif ( williams sonoma-coconut layer cake)
250 gr un
2 tsp kabartma tozu
1/4 tsp tuz
110 ml (1/2 cup) hindistan cevizi sütü
4 büyük yumurta
225 gr tereyağ
300 gr toz şeker
yapılışı : Kuru malzemeler bir kaba elenir. Yağ ve toz şeker mikser ile iyice çırpılır. yumurtalar tek tek eklenip çırpılmaya devam edilir. Mikserin hızı düşürülüp kuru malzeme 3 aşamada ilave edilir karışıma. Arada hindistan cevizi sütü eklenir.iyice çırpılır.
22 cm'lik yuvarlak kalıba karışım dökülerek 180 derecede 30-35 dk pişirilir.
soğuduktan sonra pandispanyamı 3'e böldüm her bir katını meyve suyu ile ıslatıp hindistan cevizli krema 'yı ara katlara sürdüm üzerine ananas dizip,bir kat daha krema sürdüm. herbir katı bu şekilde hazırladıktan sonra en üste beyaz çikolatalı ganaj ile sıvadım. ve en son şeker hamuru ile kapladım.
afiyet olsun
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder
Tariflerimize Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir.
Lütfen Düşüncelerinizi Bizimle Paylaşır mısınız?