MAKLUBE

antakya yöresel
ANTAKYA MUTFAĞI 

MAKLUBE

Malzemeler: 1 kg. kemer patlıcan, 500 gr. kuşbaşı koyun eti, 2 su bardağı pirinç, dolmalık
fıstık

Yapılışı: Patlıcanlar alacalı soyulur ve boyuna olacak şekilde orta kalınlıkta dilimlere ayrılır. Patlıcanların üzerini geçecek kadar sıvı yağ kızartma tavasına eklenir ve kızdırılır. Dilimlenen patlıcanlar iki tarafı altın sarısı renk alana kadar kızartılır.

Bir avuç kuyruk yağı ayrı bir tencerede yemeğe lezzet vermesi için kavrulur (isteğe bağlı) Kavrulup yağını salan parçalar tencereden alınır ve kuşbaşı et eklenerek güzelce kavrulur.

Kızaran patlıcanlar, pilav tenceresinin tabanına, uçları dışarıya doğru bakacak şekilde sıralanır. Üzerine kavrulan etler döşenir. Pirinç yıkanıp sülür ve etlerin üzerine eklenir. Arzuya göre tuz ve karabiber eklenir. Pirincin üzerine dolmalık fıstık ilave edilir.

Patlıcanların açıkta kalan uçları içeriye doğru kapatılır. 3 bardak su eklendikten sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.


www.weblayn.com



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Tariflerimize Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir.
Lütfen Düşüncelerinizi Bizimle Paylaşır mısınız?