KABAK BORANİYESİ
Malzemeler: 2 kg. beyaz kabak, 500 gr. kuşbaşı koyun eti, 1 adet kuru soğan, 1 baş sarımsak
1 kg. tuzlu yoğurt, 1 kase haşlanmış nohut, 3-4 adet başbiber (Acı kuru kırmızı biber)
Sos için: 2 çorba kaşığı tereyağ, nane
Yapılışı: Kuşbaşı et; üzerini geçecek kadar sıcak su eklenen düdüklü tencerede yaklaşık 10 dakika haşlanır.
Kabak dilimlere ayrılır ve kabukları soyulduktan sonra küp küp doğranır. Soğan da iri küpler halinde parçalara ayrılır ve ikiye ayrılan sarmısaklar ile tencereye alınır. Biraz sıvı yağ eklenir. Pişen etler de tencereye eklenir ve kavurmaya başlanılır. Malzemeler alt üst yapıldıktan sonra kabaklar da eklenir ve kavurmaya devam edilir. Etin haşlama suyu ve biraz da sıcak su eklenir. Kurutulmuş biberler de tencereye ilave edilir ve kabaklar yumuşayıncaya kadar pişmeye bırakılır.
Kabaklar yumuşayınca, tuzlu yoğurt ve haşlanmış nohut tencereye eklenir.Yoğurdun kesilmemesi için tencerenin kapağı kapatılmadan pişirilmeye devam edilir.
Yemek koyu bir kıvam aldığında ocaktan alınıp servis kasesine boşaltılır. Üzerine tereyağlı ve naneli sos gezdirilir. Kabak Boraniyesi servise hazırdır.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder
Tariflerimize Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir.
Lütfen Düşüncelerinizi Bizimle Paylaşır mısınız?