Bir etkinliğe katılmayalı uzun zaman oldu. Yazlık lezzetler etkinliğini görünce arşivimdeki bir tarifle katılayım istedim.
Yaz başında yaptığım severek tükettiğimiz limonlu zencefilli cheesecake. Biz limon tadını baskın sevdiğimiz için tarifte bol limonluydu. Eğer siz bir çatal aldıktan sonra 2-3 sn sonra ağızda bırakılan o keskin limon tadını sevmiyorsanız limon aromalarını ve suyunu yarı yarıya azaltmanızı öneririm. Yada sosunu limonsuz yapabilirsiniz.
tabanı için
- 1.5 paket eti burçak yada limonlu diyet bisküvi
- 100 gr tereyağı eritilmiş
- 1 çay kaşığının ucu ile toz zencefil
üstü
- 2 paket labne peynir
- 1 küçük paket krema
- 1 çorba kaşığı yoğurt
- 3 yumurta
- 1 bardak toz şeker
- 2 çorba kaşığı un
- 1 paket vanilya
- çay kaşığının ucu ile toz zencefil
- 1 limon suyu + 1-2 damla limon aroması ( limon araoması elimde olduğu için ve limon tadını baskın sevdiğim için kullandım. siz kullanmayabilirsiniz)
Sosu için
- 3/4 su bardağı toz şeker
- 1 bardak su
- 1/2 paket tart jöle
- 1-2 dml gıda boyası
- 1 limon rendesi
Afiyet olsun...
Diğerlerine bakmak isterseniz :
Frambuazlı porsiyon cheesecake'ler
Cevizli ve kahlua aromali cheesecake
Vişneli cheesecake
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder
Tariflerimize Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir.
Lütfen Düşüncelerinizi Bizimle Paylaşır mısınız?