Ve 2008'in son pastası...
Yılbaşı gecesi için pastamızı kızlarımın zevkine uygun yapmaya karar verdim. Ankara karlar altında olduğu için bol karlı bir pasta olsun istedim. Martha Stewart 'ın marshmallow ile yaptığı maviş penguenlerin olduğu pastayı geçen kış yapmayı planlamıştım. 2008 geçmeden gerçekleştirebildim neyse ki.
Pandispanya olarak "mud cake" tarifi uyguladım. Ara kremayı böğürtlenli-çikolatalı hazırladım. Mud cake oldukça nemli olmasına rağmen mahoş tadın keke'de geçmesi ve krema ile bütünlük oluşturması için böğürtlen jölesi ve ahudud likörü ile hazırladığım şurup ile keki ıslattım. Yoğun bir o kadar da lezzetliydi.
Kek'in içine ve ara kremaya kullandığım çikolata eşimin kıbrıs dönüşü getirdiği lindt kuvertür dü. Lezzet olarak sık kullandığım Zambo ve kahve dünyasının kuvertürlerine göre daha güzel di .
Biriken kurabiye tariflerimle döneceğim bir sonra ki yazımda : ))
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder
Tariflerimize Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir.
Lütfen Düşüncelerinizi Bizimle Paylaşır mısınız?