Bakla Tavası

Antep,yöresel yemekler
GAZİANTEP MUTFAĞI

Bakla Tavası için gereken malzemeler;

1 kg bakla

500 gr. kuzu eti

1 kg taze sarımsak

3 adet kuru soğan

1 yemek kaşığı sade yağ ya da tereyağı

2 yemek kaşığı domates salçası

Yarım tatlı kaşığı biber salçası

1 tatlı kaşığı toz şeker

Zeytinyağı

isteğe göre; sarımsaklı yoğurt

YAPILIŞI

1 kg. bakla yıkanıp, ayıklanır. Ayıklanan baklalar kararmaması için limonlu ve unlu suya atılır. 500 gr. kuzu eti tencerede bir süre sotelendikten sonra üzerine zeytinyağı ilave edilir. Bir süre daha kavrulan etlere 1 yemek kaşığı sade yağ ya da tereyağı eklenir. 3 adet kuru soğan yemeklik doğranır. Doğranan soğanlar, kavrulan etlere ilave edilerek güzelce karıştırılır. Limonlu unlu suda bekleyen baklalar süzülerek kavrulan et ve soğanlara eklenir. 1 kg. taze sarımsak yıkanıp, temizlenerek beyaz kısımları verev şekilde doğranır. (Yeşil kısımları yemeğe eklemiyoruz) Baklaların rengi dönmeye başlayınca su, biber salçası ve domates salçası eklenerek karıştırılır. Yemek isteğe göre sarımsaklı yoğurtla servis edilebilir.




www.weblayn.com

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Tariflerimize Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir.
Lütfen Düşüncelerinizi Bizimle Paylaşır mısınız?