SOĞAN AŞI
Malzemeler:
1 kg iri doğranmış kuzu eti
2 demet taze soğan
2 büyük boy patates
1 orta boy soğan
1 yemek kaşığı biber ve domates karışık salça
1 çay kaşığı karabiber
1 tutam taze nane
Yapılışı: düdüklü tencereye 1 kaşık tereyağı ve margarin eklenir. 1 yemek kaşığı zeytinyağıda koyulur ve etler tencereye alınır. Rengi dönene kadar kendi halinde kavrulur. Kuru soğan yemeklik doğranır ve rengi dönen ete eklenir. 1 yemek kaşığı biber ve domates karışık salça eklenir. düdüklü tencerenin kapağı kapatılır ve yaklaşık 10 dakika pişirilir.
2 büyük boy patates küp küp doğranır. Düdüklü tencerede pişmeye bırakılan etin içine ilave edilir. Biraz sıcak su eklenir ve tencerenin kapağı kapatılarak yine yaklaşık 10 dakika patatesler yumuşayana kadar pişirilir. 2 demet taze soğan iri iri doğranır. Düdüklü tenceredeki yemeğe karabiber ve tuz eklenip, taze soğanlar ilave edilir. 1 tutam taze nane de tencereye alınır ve yemeğin üzerine 1 su bardağı daha sıcak su eklenerek taze soğanlar yumuşayana kadar kapağı açık şekilde pişmeye bırakılır.
Soğan Aşı servise hazırdır.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder
Tariflerimize Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir.
Lütfen Düşüncelerinizi Bizimle Paylaşır mısınız?