TÜY BEYAZ KÖFTE

istanbul,yöresel lezzetler
İSTANBUL MUTFAĞI
ÇAY SAATİ İKRAMLARI

TÜY BEYAZ KÖFTE

Malzemeler:
1 kg kıyma (dananın döşüyle birlikte çekilmiş)
1 büyük su bardağı bayat ekmek içi
3 yumurta
1 su bardağı ceviz
2 avuç dolmalık fıstık
1 tatlı kaşığı tarçın
Yarım demet maydanoz
Kuşüzümü
Tuz, karabiber

Yapılışı; 1 kilo kıyma, orta boyda kıyılan yarım demet maydanoz, bir tutam tuz ve karabiberle ile birlikte ocağa alınıp kıyma suyunu çekene kadar ezilerek kavrulur. Kıyma ılınırken 1 çay bardağı kuş üzümü ıslatılır. 1 su bardağı ceviz rondoda irice çekilir, 2 avuç dolmalık fıstık, kıymalı iç, 1 tatlı kaşığı tarçın ve
1 büyük su bardağı bayat ekmek içi eklenerek malzeme birbirine yedirilene kadar çekilir. Malzeme tekrar ocağa alınır ve kıymalar hafif kızarana dek kavrulur. Tekrar rondoya alınıp 3 yumurta ve kuşüzümü ile kısaca tekrar çekilir. Elde top top şekil verilen köfteler buzdolabında 2 saat bekletilir. Birbirine çarpıp dağılmaması için bir seferde az sayıda köfte tavaya alınarak derin yağda kızartılır. Tüy Beyaz Köfte, servise hazırdır.





www.weblayn.com

1 yorum :

Tariflerimize Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir.
Lütfen Düşüncelerinizi Bizimle Paylaşır mısınız?