Bayram için hazırlamış olduğum kurabiyelerden bunlar da. Aslında ramazan bayramı için yapmıştım ama yayınlanması Cumhuriyet bayramımıza kısmet oldu. Hepimizin 85. özgür yılı kutlu olsun.
Hemen hemen her blogda görsemde ben ilk kez yaptım. Bloglarda tırtıl kurabiye kalıbından bahsedince tırtıl kurabiye kalıbı nedir ? diye aylar öncesinde sormuştum Güzin'e. Güzinciğim de hemen bana almış sağolsun. teşekkür ederim canım.
ilk yaptığımı lezzet olarak pek beğenmediğim için kurabiyeleri direkt çöpe attım. Yılmadım tekrar tariflere daldım. ilk yaptığımın benzeri olan tarifleri denemedim. Sonunda diğer tariflerden farklı bir tarif buldum. Bir gazete ekinde Emine Beder'e ait olan bu tarif bence başarılı bir tarif. Gıda boyası ile renklendirip beyaz çikolataya batırdım. Çocuklar çok beğendiler.
- 1 yumurta
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 150 gr tereyağ
- 2.5 su bardağı un
- 1/2 pakety kabartma tozu
- 1 limon kabuğu rendesi
- çay kaşığının ucu ile vanilya
Tüm malzemeleri yoğurup yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim. gıda boyası ile renklendirip tırtıl kurabiye kalıbı ile 10 cm uzunluğunda tırtıl şekli vererek sıkalım. 180 derece ısıtılmış fırında 15 dk kadar pişirelim. Soğuduktan sonra beyaz çikolataya batırırp renkli şekerlerle süsleyelim.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder
Tariflerimize Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir.
Lütfen Düşüncelerinizi Bizimle Paylaşır mısınız?