Daha önce defalarca yaptığım herkes tarafından çok sevilen Burcu'ya ait kakaolu kalpli kurabiyelerin sonbahar yapraklı versiyonu. Uzun zamandır bu kurabiyeleri espresso katkısıyla yapıyorum. Bu şekilde çikolataya batırılmamış haliyle bile -kahve delisi olduğumdan olsa gerek- yemeye doyamıyorum. bu sefer espresso yerine nane aromalı filtre kahve kullandım.
Hemen tarife geçelim:
- 1.5 cup un ( 1 büyük su bardağı )
- 120 gr tereyağı
- 3.5 -4 çorba kaşığı pudra şekeri
- 1.5 çorba kaşığı toz kakao
- 1.5 çorba kaşığı espresso yada başka bir kahve aroması
- 1 yumurta
- yarım çay kaşığı karbonat
Ben çikolata kaplamasını 2 tur yaptım yaprağın üzerinde kabarık görünmesi için . sonrasında da kaşıkla çikolatayı kurabiyenin üzerine az az damlatıp kürdan ile dışarı doğru uzattım.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder
Tariflerimize Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir.
Lütfen Düşüncelerinizi Bizimle Paylaşır mısınız?