Sonbahar kurabiyeleri.. NANE, KAHVE, ÇİKOLATA





Daha önce defalarca yaptığım herkes tarafından çok sevilen Burcu'ya ait kakaolu kalpli kurabiyelerin sonbahar yapraklı versiyonu. Uzun zamandır bu kurabiyeleri espresso katkısıyla yapıyorum. Bu şekilde çikolataya batırılmamış haliyle bile -kahve delisi olduğumdan olsa gerek- yemeye doyamıyorum. bu sefer espresso yerine nane aromalı filtre kahve kullandım.

Hemen tarife geçelim:
  • 1.5 cup un ( 1 büyük su bardağı )
  • 120 gr tereyağı
  • 3.5 -4 çorba kaşığı pudra şekeri
  • 1.5 çorba kaşığı toz kakao
  • 1.5 çorba kaşığı espresso yada başka bir kahve aroması
  • 1 yumurta
  • yarım çay kaşığı karbonat
Tüm malzemeleri yoğurup hamuru 1 saat kadar strech film ile sarılı halde buzdolabında bekletelim. 1 saat sonra kalıplarla kesip 180 derecede 13-14 dk pişirelim. Kurabiyeler soğuyunca erittiğimiz bitter çükolataya batırıp inci şekerlerle süsleyip yağlı kağıdın üzerinde kurumaya bırakalım.
Ben çikolata kaplamasını 2 tur yaptım yaprağın üzerinde kabarık görünmesi için . sonrasında da kaşıkla çikolatayı kurabiyenin üzerine az az damlatıp kürdan ile dışarı doğru uzattım.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Tariflerimize Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir.
Lütfen Düşüncelerinizi Bizimle Paylaşır mısınız?