Kuzu şeklindeki kurabiyelerimle sizlere iyi bayramlar dileyerek söze başlıyorum.
Bu bayram bizim evimiz neşe içinde olacak. Annemler bizde abimler de bayramı bizde geçirecekler. Bizimkiler gibi ikiz olan yeğenlerim de geliyor. Bizim kızlar ile aralarında sadece 1ay var dolayısıyla kızlar heyecanla bekliyorlar kuzenlerini...
Bende harıl harıl mutfaktayım. Başta çocuklar olmak üzere abimin ve evdeki herkesin sevdiği şeylerden oluşan bir menü hazırladım. Bu kurabiyeleride gelen çocuklara dağıtacağız.
Geçen bayram olduğu gibi birçok şey yapılacak hala. Mümkün mertebe denemediğim şeylerden oluşan birşeyler hazırlamaya çalışsamda; herkes genelde önceden tatmış oldukları tatları tekrar istiyorlar. Yine de yeni denemeler yapabildim. Sizlerle paylaşacağım bayram sonrası...
Bu kurabiyeleri royal icing ile çalıştım. Royal icing aslında el alışkanlığı oturduktan sonra çok profesyonel sonuçlar verebilen ve şeker hamuru ile veremediğiniz efektleri vermenizi sağlayan bir yöntem. Ama dezavantajları var örneğin çok sayıda kurabiye çalışmaya bence uygun değil elimizde ki royal icing kurumya başlayınca ne yaparsanız yapın kıvamı değişmekte. örneğin bu kurabiyelerde ben bir kaçına üst sıkmayı yaptıktan sonra toz şker serptim sonra ters çevirince alt kısıma yapışmadıkları için döküldüler sadece üst tarafta yün kıvrımlarını yaptığım kısımda kaldılar böylwece daha parlak tüyleri olmuş oldu koyunlarımın : )) aslında çok güzel bir etki ama diğerleri kuruduğu için hepsine uygulayamadım.
diğer bir husus ise yumurta akı sorunu . ben kesinlikle yumruta akıyla yapılmasına taraf değilim. hangi marka olursda olsun salmonella riskini bertaraf edemeyiz. Önce sağlık...o yüzden ben yumruta akı tozu kullanıyorum. bununla ilgili yakın çevremde dahil çok fazla soru soruluyor nasıl kullanacağız?YUMURTA AKI TOZUYLA ROYAL İCİNG YAPIMI :
- 1 çorba kaşığı yumurta akı tozu
- 2 çorba kaşığı kaynamış sıcak su
- 1,5-2 bardak elenmiş pudra şekeri
- 1-2 dml limon suyu
öncelikle yumurta akı tozunu bir kaseye koyup sıcak suyu ekleyip iyice karıştıralım. Yumurta akı tozu tamamen eriyene kadar karıştırmaya devam edelim. Bu aşamada eğer erimeyen parçalar kalırsa süzmenizi öneririm. Çünkü sıkma torbası ile sıkarken duyun ucunu tıkayabilir.
İyice eriyince tozlar, karışımı mikser kabına alalım. Üzerine pudra şekerini ekleyip istediğimiz kıvama gelene kadar çırpalım. 2-3 dk içinde kıvamımız oturuyor en son olarak limon suyunu ekleyip biraz daha çırpalım.
Eğer kurabiyeyi kaplamak için kullanacaksak kıvamı yumuşak olmalı. 1 bardak pudra şekeri yeterli bu durumda. Eğer benim bu kurabiyelerde yaptığım gibi çizgi çizmek isterseniz 1.5-2 bardak kadar şeker kullanmalısınız.
Süslemede diğer bir dikkat edeceğimiz unsur alt tarafın iyice kuruması. Eğer yeterince kurumadan üste motif çizersek birbirine karışacaktır. Ben kurabiyelerin üstünü kaplarken çabuk kuruması için için ince bir kat sürdüm. Ama kalın sürerseniz daha parlak ve kusursuz gözüküyor. Bu durumda bir gece bekletmekte yarar var kuruması için.
Sonra sıkma torbasına ince uçlu bir duy takıp ( ben wiltonun no: 3 ünü kullandım) kremamızı torbaya dolduralım. Sonrası tamamen yaratıcılığınıza kalmış; sonsuz şekiller ve desenler çalışabilirsiniz. Royal icing yaratıcılığa en açık krema....
Geçen bayram yaptığım kurabiyelere bakmak isterseniz
Neşe içinde bir bayram geçirmenizi dilerim.
İyi bayramlar...
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder
Tariflerimize Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir.
Lütfen Düşüncelerinizi Bizimle Paylaşır mısınız?