Ev için pasta yaparken genelde farklı pandispanya tarifleri kullanıp değişik lezzetler yakalamaya çalışıyorum. Bu pandispanya da onlardan biri oldu.
Uzun zamandır çok sayıda mail ve arkadaşlarımdan telefonlar alıyorum pasta yapımı ile ilgili açıklayıcı yazılar yazmam konusunda. Bu sefer elimde yapım aşaması fotoğrafları olmasa da detaylı anlatım ile bu basit pasta yapımını sizlerle paylaşacağım. Bu yazımı Pasta Süsleme Teknikleri ile yeni bir pastakolik etkinliğine evsahipliği yapan Düş bahçesine gönderiyorum. Ve kolay gelsin diyorum kendisine...
Pandispanyamızı yapmaya başlamadan önce malzemeleri hazırlayıp kalıbımızı yağlayalım. 20 cm' lik yuvarlak kalıpta 4 katlı bir pasta oldu bu pandispanyadan. Genelde standart pastaları 3 katlıdır. Ama ben pastaları yüksek çalışmayı tercih ediyorum. Özellikle de çap artıkça bu önemli hale geliyor. Mesela 30 cm lik bir kalıpla 3 katlı bir pasta yaptığımızda; üzerine figür ile şeker hamuru çalışsanız da pasta alçak gözüküyor. Alt katı 30 cm ve daha büyük çalıştığınızda pandispanyanızı 3 yerine 4 kata ayırmanızı tavsiye ederim. Gelelim pastamızın yapım aşamalarına...
Limonlu Pasta Keki Kopyalama daha doğrusu direkt tarif ve fotoğraf çalma ile ilgili problemlere çözüm bulamadığım için tarif kaldırılmıştır....
İlginize teşekkürler !!!
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder
Tariflerimize Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir.
Lütfen Düşüncelerinizi Bizimle Paylaşır mısınız?