Oyuncak secimine cinsiyetci yaklasim vs gibi baslikli yazilar yazilabilir ama bu konuda hic yonlendirme yapmamis (baslarda uzun bir sure hic araba almamis mesela.. ) anne-baba olarak, bizimkinin "araba sevdasi"nin tamamen dogustan geldigini soyleyebiliriz. Ben yonlendirmeyi dogrudan ev islerine yapiyorum :P Bazi videolarim var ama bloggera video yukleyemiyorum maalesef. Neden bilmiyorum..
Daha saglikli, ustelik de "dogal teflon", "yapisi geregi kendinden yapismas" diye demir tava almistim gecen yil. Ancak kullandim kullandim.. gayet de yapisiyor. Meger once "yapismaz" olabilmesi icin islem yapmak gerekiyormus!
Zeytinyagi ile her yerini guzelce yaglanir...
Sonra tava boyle garip bir hale donusur :P Neyi yanlis yaptim anlamadim ki. Ustelik bundan daha kotuydu, yeniden yaglayip firina attim.. 2 kere yemek pisirdim, yapistirmadi :)
Surekli yagli yemekler, ozellikle et yemekleri pisirerek zaman icinde yanmaz-yapismaz ozelligi kazaniyorlarmis..
Yemegi pisirdikten hemen sonra bosaltmak, fazla guclu olmayan bir deterjanla yikayip hemen kurutmak gerekiyor. Ve biraz da zeytinyagi ile yaglayip oyle kaldirmak gerekiyormus.
"Yemekteyiz" programinin Ingiliz versiyonunda bugun, koken olarak Karayip Adalari'ndan olan yarismaci, etrafi kararmis, annesinin en az 10 yillik tencerelerinde yemek yaparken; "Tencereleriniz ne kadar eski, yemeginiz o kadar lezzetli" mealinde, hosuma giden bir soz soyledi.. Yasanmisligin her seye tad kattigi eski gunlerden guzel bir soz.. Teflon tavalarin cizildikleri gibi atildigi bir zamanda yasiyoruz artik...
Ben Turkiye'de iken, hic sulamayarak otlarimi ve ciceklerimi kurutmus esim :/ Biberiye [Rosemary] acayip dayanikli bir bitkiymis, sapasaglam duruyordu masallah :) Ancak kekikler kurumustu.. Ancak onlar da icten ice guclulermis ki, bir kac gun once filizlenmeye basladilar. Bir tek adacayi [sage] pek dirilmeyecekmis gibi duruyor :( Bakalim, belki bahara..
Bu ucunu evde yetistirmeyi ozellikle istedim. Firinda butun tavuk yaparken, tavugun icine dolduruyorum, enfes oluyor..
Gecen gun kusbasi etleri, kucuk porsiyonlara ayirip buzluga kaldirirken aklima bir fikir geldi. Normalde mutfakta boyle pratik seyler akilma hic gelmez :)) Nasil olduysa :P Evdeki kurumus! kekik, adacayi ve biberiyeden bir kac tutam koparip porsiyonladigim etlerin posetlerine attim. Buzlukta marine olmus oldular :P Hatta bir tanesini kullandim, gayet guzel oldu.. Tavsiye ederim :)
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder
Tariflerimize Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir.
Lütfen Düşüncelerinizi Bizimle Paylaşır mısınız?