Tarif, Ev Cini'nden..
Tarifi benim yorumlayisim :P1 orta boy patatesi, sogani ve 1 kereviz sapini kabaca dograyip tencereye attim. Uzerine, 4 parcaya boldugum levrek'i yerlestirdim. 3 adet defne yapragi ekledim, havuc olmadigi icin evde; dogal, kurutulmus sebze tozu ekledim az biraz.. 40 dakika kaynattim.
30. dakikadan itibaren, parcalara ayirdigim baliklari teker teker cikarip, kilciklarini ayikladim. Baligi butun kaynatmak yerine parca parca kaynatmak daha pratik geldi bana. Baligin, kilcigi haric, kuyrugundan gozune kadar her yerini yiyen bir insan evladi olarak, hic bir yerini zayi etmedigimi ekleyeyim :P
Baliklarin tamamini ayiklayinca, defne yapraklarini aldim, kalanini blenderdan gecirdim.
Sonrasinda baska bir tencereye 1 kasik un+2 kasik zeytinyagi koydum, biraz kavurdum, suyu ve baliklari attim, tuz, karabiber ve yarim limon suyu ekledim, 5 dakika daha kaynattim..
Tabaga alinca, elma sirkesi ve sarimsak da ekledim.. mmm nefis olmustu :)
Baliklari da kendisi yakalayan su arkadasin tarifi de kesinlikle denemeye deger :)
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder
Tariflerimize Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir.
Lütfen Düşüncelerinizi Bizimle Paylaşır mısınız?