Han Kebabı

KARS MUTFAĞI
kars yöresel



Han Kebabı

Malzemeler:
2 Kilo Dana eti
4 Adet patates
½ Kilo biber
8 Adet küçük boy domates
Zerdeçal
Sıvı yağ
Sosu için:
2 Yemek kaşığı tereyağı
2 Adet orta boy domates
1 Adet orta boy soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
Karabiber
Yapılışı:
2 Kilo dana etini iri iri doğrayıp, üzerini örtecek kadar soğuk su ilave edip düdüklü tencerede haşlayın. Başka bir kapta, 4’e böldüğünüz patateslerin üzerine tuz ve zerdeçal ekleyip güzelce karıştırın. Sıvı yağı kızdırıp, patatesleri bu yağda kızartın. Aynı yağda domatesleri ve sonrasında biberleri bütün bütün kızartın. Başka bir tavada tereyağını eritip, yemeklik doğradığınız 1 adet kuru soğanı kavurun. Üzerinde 2 adet orta boy domatesi doğrayıp;1 yemek kaşığı biber, 1 yemek kaşığı da domates salçasını ilave edip kavurun. Patatesleri harmanladığınız kapta kalan zerdeçalı suyla karıştırıp yemeğe ilave edin. Damak zevkinize
göre tuz ve karabiber ilave edip, bütün malzemeleri kavurun. Geniş bir tencereye sıvı yağ ekleyip, düdüklü tencerede haşlanan etleri kısa süre çevirin. Üzerine patates, biber ve domatesleri dizip; tavada hazırladığınız sosu üzerine ekleyin. Düdüklüdeki et suyundan bir su bardağı suyu yemeğin üzerine döküp, kısık ateşte pişmeye bırakın. Piştikten sonra, malzemeleri cam bir tepsiye dizip servis yapın.


www.weblayn.com



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Tariflerimize Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir.
Lütfen Düşüncelerinizi Bizimle Paylaşır mısınız?