Şirince Tatlısı

kars yöresel
KARS MUTFAĞI

Şirince Tatlısı

Malzemeler
1 çorba Kasesi pirinç
1 adet nar
2 yemek kaşığı tereyağı
1 kase sıvıyağ
Tarçın
Şerbeti için:
3 su bardağı toz şeker
3 bardak su
2,5 çay kaşığı zerdeçal

Yapılışı:
Bir çorba kasesi pirinci, 2 saat önceden kaynar suda bekletin. Sonrasında pirinçleri iyice kurutup, mutfak robotu ile inceltin. 2 yemek kaşığı tereyağı eritip, sıvıyağı da ekledikten sonra pirinçleri yağda kavurun. Başka bir kapta 3 yemek kaşığı şeker, 3 su bardağı su ve 2,5 çay kaşığı zerdeçalı iyice karıştırın. Şeker su ve zerdeçal karışımını, yavaş yavaş pirinçlerin üzerine ilave edin. Ve kısık ateşte, koyulaşana kadar pişirin. 1 Adet nar ve tarçın ile süsleyerek servis edin.


www.weblayn.com



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Tariflerimize Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir.
Lütfen Düşüncelerinizi Bizimle Paylaşır mısınız?