Malzemeler: 3 yemek kaşığı beyaz pekmez, 3 yemek kaşığı sarı pekmez, 1 su bardağı ceviz içi,
1 paket margarin
Mayası için: 1 bardak sıcak su, 1 tatlı kaşığı toz maya, 1 tatlı kaşığı toz şeker, yeteri kadar un
Yapılışı: 1 bardak sıcak suya toz maya ve toz şeker eklenip karıştırılıp biraz bekletilir. Maya kabarınca plastik bir kaba boşaltılır ve üzerine un eklenir. Krep hamuru kıvamına gelene kadar karıştırılır. Hamurun mayalandığı kap bir bezle sarılır ve bekletilir.
Mayalanan krep hamuru tavaya dökülmeden önce, tavanın zemini margarinle yağlanır. 1 kepçe yardımı ile tavaya dökülür. Hamur göz göz alup kenarları tavadan ayrılınca diğer tarafı çevrilir. Bütün krep hamuru bu şekilde pişirilir.
Beyaz ve sarı pekmez ayrı bir kaba alınır. Mikrodalga fırında 15 saniye, normal fırında eriyene kadar tutulur.
Eriyen pekmeze ceviz içi eklenip karıştırılır ve pişirilen kreplerin üzerine sürülür. Krepler gevşek şekilde sarılarak rulo haline getirilir ve servis tabağına dizilir. Leylek Giliği servise hazırdır.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder
Tariflerimize Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir.
Lütfen Düşüncelerinizi Bizimle Paylaşır mısınız?