Malzemeler: 1 kg yeşil fasulye (konserve kullanılabilir), 1 kase pilavlık bulgur, 1 adet kuru
soğan, 2 adet domates, 1 çorba kaşığı tereyağı, 1 çay bardağı sıvı yağ, karabiber
Yapılışı: Soğan rendelenip tereyağı eklenen tencereye alınır. İyice kavrulduktan sonra
rendelenen domatesler ve bir fiske karabiber eklenir. Biraz kavrulduktan sonra yeşil
fasulyeler de tencereye alınarak üzerini geçmeyecek kadar sıcak su eklenir ve kapağı
kapatılarak 15 – 20 dakika pişmeye bırakılır.
Pilavlık bulgur, fasulyelerin pişüserine eklenir. Biraz sıcak su ilave edilerek pişirmeye devam
edilir. Yemek suyunu çekince demlenmeye bırakılır.
Tereyağı eritilir ve yemeğin üzerine gezdirilir. Yeşil Fasulyeli Bulgur Pilavı servise hazırdır.Tokat Yöresel Tarifler
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder
Tariflerimize Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir.
Lütfen Düşüncelerinizi Bizimle Paylaşır mısınız?