MISIR UNLU LAHANA SARMASI

KIRKLARELİ
KIRKLARELİ MUTFAĞI
MISIR UNLU LAHANA SARMASI

Malzemeler:
2 küçük lahana
250 gr mısır unu
3 soğan
½ çay bardağı sıvıyağ
1 ½ yemek kaşığı salça
3 çay kaşığı pul biber
2 ½ çay kaşığı nane
50 gr tereyağı

Yapılışı;
Lahanaların dip kısmındaki koçanları oyularak çıkartılır, bir tencereye alınıp üzerine su eklenir, yapraklar gevşeyene dek ocakta bekletilir, yeterince yumuşadıktan sonra soğumaya alınır. 3 soğan ince kıyılır, yarım çay bardağı sıvıyağ ile kavrulur. Üzerine 1,5 yemek kaşığı salça, 3 çay kaşığı pul biber, 2,5 çay kaşığı nane, tuz ve son olarak da 250 gram mısır unu ve birkaç kaşık su ilave edilen iç malzemesi, karıştırılarak pişirilir, soğumaya bırakılır. Lahana yapraklarının lifli kısımları kesilip alınarak bir tencerenin dibine yerleştirilir. Yaprakların geriye kalan yumuşak kısımlarıyla iç malzemesi sarılarak tencereye sıra sıra yerleştirilir. Üzerine 50 gram kadar tereyağı ve sıcak su eklenip üzeri yağlı kağıtla kapatılarak pişirilir. Mısır Unlu Lahana Sarması servise hazırdır.




www.weblayn.com

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Tariflerimize Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir.
Lütfen Düşüncelerinizi Bizimle Paylaşır mısınız?