Yoğurtlu Kısır

ESKİŞEHİR
ESKİŞEHİR MUTFAĞI

Yoğurtlu Kısır 
Gerekli Malzemeler:
1 Su bardağı ince bulgur
2 Su bardağı yoğurt
1/2 demet dereotu
5 Adet taze soğan
20 Adet ceviz
4 Diş sarımsak
1/2 çay bardağı zeytinyağı
Pul biber

Yapılışı: Bulgur bir gün önceden yoğurtla ıslatılır. Sarımsak doğranır, zeytinyağında kavrulur. Pul biber ilave edilir ve sosun altı kapatılır. Dereotu ve taze soğanlar ince ince doğranır. Cevizler ufalanır.
Bulgurun içinde dereotu, taze soğan, ceviz, zeytinyağlı karışım eklenir ve karıştırılır. Servis tabağına alınır. Yoğurtlu Kısır servise hazır.




www.weblayn.com

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Tariflerimize Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir.
Lütfen Düşüncelerinizi Bizimle Paylaşır mısınız?