Neyse ben hemen tarife geçeyim ve çok el oyalayıcı olduklarını söylemeden geçemeyeceğim. orjinal tarif coccolat'ın tarifiymiş. Ben tarifi buradan aldım.
tarif:
Beyaz hamur için :
- 210 gr tereyağ
- 125 gr toz şeker
- 380 gr un
- 1 yumurta
- 1 paket vanilya
- 210 gr tereyağ
- 125 gr toz şeker
- 280 gr un
- 70 gr kakao
- 1 yumurta
- 1 paket vanilya
Yağ ve şekeri çırpıp ardından yumurta, vanilya, un kakaolu hamurda kakao eklenir. Malzemeler homojen bir karışım oluncaya kadar yoğurulur. Ardından strech filme sarılıp buzdolabında 1 saat bekletilir. Ben her iki renk hamuruda ayrı ayrı hazırlayıp buzdolabında beklettim.
Sonrasında yaklaşık 1/2 cm kalınlığında açıp kare kurabiye kalıbı ile kestim. 3 tane beyaz hamurdan 3 tanede kakaolu hamurdan toplam 6 adet kare hamur elde ettim. Bu hamurları aralarına yumurta akı sürerek bir kakolu bir sade olmak üzere üstüste dizdim. Tekrar buzdolabına koydum 1 saat daha bekledim. Bu bekleme süreleri önemli aksi takdirde bıçak ile keserken hamurun renklerinde karışma oluyor. Tecrübe ile sabittir : )
Bekledikten sonra tekrar 1/2 cm kalınlığında kare parçalar kesilir. Bu kareler de birbiri üzerine konulurak yumurta akıyla sabitlenir. Ve tekrar buzdolabında bekletilir. Bekleme sonrası 1 cm kalınlığında kesilip tepsiye dizilir. 180 derecede yaklaşık 13-14 dk pişirilir ( ben bir sonrakinde 11 dk kadar pişirmeyi düşünüyorum).
afiyet olsun...
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder
Tariflerimize Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir.
Lütfen Düşüncelerinizi Bizimle Paylaşır mısınız?