Damalı Baton Kurabiyeler...

Ne zamandır aklımdaydı damalı kurabiyeleri yapmak. Yaparken bu kadar lezzetli olabileceğini düşünmemiştim doğrusu. 2 günde bitirdik kurabiyeleri. Ben, eşim ve özellikle kızlarımın biri bu kurabiyelere deli olduk. Hatta yatağına bile götürdü uyurken : ))
Neyse ben hemen tarife geçeyim ve çok el oyalayıcı olduklarını söylemeden geçemeyeceğim. orjinal tarif coccolat'ın tarifiymiş. Ben tarifi buradan aldım.
tarif:
Beyaz hamur için :
  • 210 gr tereyağ
  • 125 gr toz şeker
  • 380 gr un
  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilya
Kakaolu hamur için
  • 210 gr tereyağ
  • 125 gr toz şeker
  • 280 gr un
  • 70 gr kakao
  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilya

Yağ ve şekeri çırpıp ardından yumurta, vanilya, un kakaolu hamurda kakao eklenir. Malzemeler homojen bir karışım oluncaya kadar yoğurulur. Ardından strech filme sarılıp buzdolabında 1 saat bekletilir. Ben her iki renk hamuruda ayrı ayrı hazırlayıp buzdolabında beklettim.
Sonrasında yaklaşık 1/2 cm kalınlığında açıp kare kurabiye kalıbı ile kestim. 3 tane beyaz hamurdan 3 tanede kakaolu hamurdan toplam 6 adet kare hamur elde ettim. Bu hamurları aralarına yumurta akı sürerek bir kakolu bir sade olmak üzere üstüste dizdim. Tekrar buzdolabına koydum 1 saat daha bekledim. Bu bekleme süreleri önemli aksi takdirde bıçak ile keserken hamurun renklerinde karışma oluyor. Tecrübe ile sabittir : )
Bekledikten sonra tekrar 1/2 cm kalınlığında kare parçalar kesilir. Bu kareler de birbiri üzerine konulurak yumurta akıyla sabitlenir. Ve tekrar buzdolabında bekletilir. Bekleme sonrası 1 cm kalınlığında kesilip tepsiye dizilir. 180 derecede yaklaşık 13-14 dk pişirilir ( ben bir sonrakinde 11 dk kadar pişirmeyi düşünüyorum).
afiyet olsun...

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Tariflerimize Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir.
Lütfen Düşüncelerinizi Bizimle Paylaşır mısınız?