Bugün bloğumun yıldönümü...
Tam 1 yıl önce pasta city adıyla başladığım blog maceram elimde olmayan nedenlerden dolayı bir süre sonra pasta şehri adıyla devam etti. Bu süreçte çooook şey öğrendim/öğreniyorum hem pastacılık , hem bilgisayar, hem fotoğraf çekme hemde arkadaşlık adına...
Zaman zaman bloğuma hiç giremedim, yoğunluğum nedeniyle uzun süre güncelleyemedim hatta daha kızlarımın doğumgünü için yaptığım diğer pastayı bile yayınlayamadım ama aklımın bir köşesi hep buradaydı.
Yazımı okuyan herkese çok teşekkür ederim. Yaptıklarımı izlediğiniz ve yorumlarınız ile gelişimime katkıda bulunduğunuz için.
Bloğumu açmaya karar vermeden 5-6 ay önce pasta işine merak sardım. Yani pastacılık öyküm 1.5 yıllık daha : )) Önceden meraklıydım tabi kurabiye kek vs. yapardım. Güzel de yapardım Amaaa pasta işi tamaen farklı. Hele şeker hamuru çok yabancı bir dünyaydı. Önce sürekli okudum. Benim mesleki alışkanlığımdan olsa gerek teorik anlamda oturtmadan elimi atmam hiç bir işe. Aynı şekilde okudum, araştırdım, aklımda düzenledim. Veeee eşimin doğumgününde mutfağa girdim.
İşte bu ilk pastam. Kremalı yaptım elbette. krema sıkma torbam bile yoktu plastik krema sıkıcı kullanmıştım bu pastada : ) Okuduklarım yanıltmadı, aklımda ki şeye dönüştü pasta çok beğendik ilk olduğu için. Ama çok eksisi vardı. Pandispanyası serti, çikolatalı ganaş pandispanya ile bütünlük oluşturmuyordu. Bunun üzerine iyi bir pandispanya bulmaya karar verdim. işte o andan sonra hemen hemen hergün bir pandispanya pişirdim. Beğenmediklerimi hemen attım. Tadını beğendiysem üzerini ya çikolata ya da krema ile süslemeye başladım. Böylece krema sıkma tekniklerini deneye deneye öğrendim. Çikoltaya da elim alışmıştı. Tabi bu arada malzeme listem epey kabarmıştı. Master duy seti ve boy boy torbalarım ve tabi bir dolu kitabım olmuştu : )
Bu arada bir kez şeker hamurlu pasta da denedim. İşte bu da ilk şeker hamurlu pastam.
Güzin'e gidiyorduk. Bende onlara giderken özel birşey hazırlamak istedim. Şeker hamuru için erken bir denemeyle bu pastayı yaptım. Fotoğrafları Gül çekmişti ben sonradan aldım ondan. İyi ki çekmişsin canım. Bu muhteşem masa da marifetli arkadaşım Karamela'm Güzin'e ait. O zaman onunda bloğu yoktu.
Bu şeker hamuru macerasından sonra bir kaç ay şeker hamuruna elimi sürmedim. Çünkü anladım ki çok emek istiyormuş. Önce iyi bir pasta yapmalıyım diyerek, pandispanya ve krema tekniklerine devam ettim. Sonunda istediğim tarifleri oluşturdum. Ama hala devam ediyorum tabi...
Bu şeker hamuru macerasından sonra bir kaç ay şeker hamuruna elimi sürmedim. Çünkü anladım ki çok emek istiyormuş. Önce iyi bir pasta yapmalıyım diyerek, pandispanya ve krema tekniklerine devam ettim. Sonunda istediğim tarifleri oluşturdum. Ama hala devam ediyorum tabi...
Pandispanya işi biraz düzelince yakın bir arkadaşımızın bebeğine ziyarete giderken ilk modellemeli şeker hamurlu pastamı yaptım. Aynı zamanda yaptığım 3. şeker hamurlu pastaydı bu. Şeker hamurunu kendim yaptım. Modelleme içinde hamura gum-tex kattım. Pandsipanyayı kare yaptım ve kare pandispanyayı kaplamanın bu kadar zor olacağını o tahmin bile etmiyordum. Neyse ki ilkler beni utandırmadı. Acemi şansından olsa gerek umduğumdan iyi oldu. Hatta arkadaşlarımızı inandıramadık butik bir pastanede yaptırmadığımıza.
İşte bu ilk modellemeli pastam ile şeker hamurlu pastalara tamamen geçiş yaptım.Ama arada çok tökezledim. Tamam kalsın dediğim bile oldu. Amaaa pastakolik'likten olsa gerek uzaklaşamadım bir türlü. Yapmadan dursam da aklımdan çıkmadı/çıkmıyor pasta yapma fikri : p .
Pek uzun oldu biliyorum... Ama yıldönümüm ya duygulandım birden : ))
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder
Tariflerimize Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir.
Lütfen Düşüncelerinizi Bizimle Paylaşır mısınız?