Nihayet yaptığım en özel ve bence en güzel pastayı yayınlayabildim. Özel çünkü kızlarımın 2. yaş günü kreş kutlaması için hazırladığım pastaydı. Tam 7 ay geçmiş üzerinden ama öyle çok fotoğraf çekmişim ki ( 200 tane) bu fotoğrafları aktarama ve aralarında eleme yapma fikri ürküttüğü için yayınlayamadım bir türlü. Zaten ev kutlaması için yapmış olduğum pastalarını yayınlayınca bir rehavet çökmüştü tüm yaz boyu hiç birşey ile uğraşmak gelmemişti içimden.
Zaten bu pastayı yapabilmek için günlerce hiç uykusuz dolaştım. Ve pasta bittiğinde evet yorulduğuma değdi ama uzun bir süre içimden pasta yapmak/blog işleri vs. hiç gelmedi. İşte bu nedenlerle pastam ancak yayınlanabildi.
Pastanın konseptine kızlarımın yoğun hayvan sevgisi çerçevesinde " pasta sevmek"Nilgün'ün bu pastasını görür görmez karar vermiştim. Sevgili Nilgünün detaylarda ki inceliği ve modellemede ki yeteneğini artık hepimiz biliyoruz. Onun kadar kusursuz bir pasta çıkarma olasılığım düşüktü ama o kadar yardımcı oldu ki bana. Bende bu cesaret ile işe koyuldum.
Zaten bu pastayı yapabilmek için günlerce hiç uykusuz dolaştım. Ve pasta bittiğinde evet yorulduğuma değdi ama uzun bir süre içimden pasta yapmak/blog işleri vs. hiç gelmedi. İşte bu nedenlerle pastam ancak yayınlanabildi.
Pastanın konseptine kızlarımın yoğun hayvan sevgisi çerçevesinde " pasta sevmek"Nilgün'ün bu pastasını görür görmez karar vermiştim. Sevgili Nilgünün detaylarda ki inceliği ve modellemede ki yeteneğini artık hepimiz biliyoruz. Onun kadar kusursuz bir pasta çıkarma olasılığım düşüktü ama o kadar yardımcı oldu ki bana. Bende bu cesaret ile işe koyuldum.
Burdan tekrar teşekkürlerimi iletiyorum canım arkadaşıma.
Özellikle köpek modellemesini yaparken Nilgünün daha önce yaptığı bu köpeği birebir Pc ekranından baka baka kopyaladım : ))
Kurbağa, köpek ve kuzuları 3-4 gün öncesinden yaptım.
Kurbağa, köpek ve kuzuları 3-4 gün öncesinden yaptım.
Şeker hamurunu bir terslik olamaması için yaklaşık 4 kilo yoğurdum bir gece önceden . Pandispanyamı seçerken şeker hamuru kaplamaya ve üzerinde ki modellemeleri , ağıl şeklinde ki pastayı çökmeden kaldırabileceğine emin olduğum bir tarif uyguladım. Bizim damak tadımıza bol kremalı pastalar daha uygun olduğu için kalın krema katından taviz vermek istemedim. Bu yüzden daha öncede defalarca denediğim, lezzeti beğenilen, ıslak bir keki olan, kremayı ve şeker hamurunu kaldıran Emel Başdoğan'a ait bu tarifi 2 ölçü olarak yaptım. Pandispanyamı 2 gece önceden pişirdim
Pasta yaklaşık 45 kişilikti. 30 cm'lik kare kalıpta pişirdim.
Ara krema olarakta yine aynı tarifteki çocuklara uygun olacağını düşündüğüm muzlu muhallebiyi pişirdim.
Katlandırırken hafif süt ile ıslattım kenarlarını. En üstüne çikolatalı ganaş sürdüm ve beklettim. Şeker hamuru ile kapladıktan sonra detayları çalıştım. Çitleri ve ahşap kapıyı yapmak için istediğim kahverengi tonunu bir türlü tutturamayınca bol kakao ile yoğurdum şeker hamurunu. İstediğim renkte oldu hemde çikolata tadındaydı : )).
Kuzuların ağılı içinde sade pandispanya pişirdim. Aralarına daha az krema sürdüm çökme olmaması için. Ve çöp şişler ile sabitledim pastaya. Kalan detayları tamamladım.
Kızlarımın adını pastanın üzerine ekleyemedim ön tarafa yazdım bende.
Güzel kızlarım sizin anneniz olabilme şansını yakaladığım için minnettarım Yaradana...
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder
Tariflerimize Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir.
Lütfen Düşüncelerinizi Bizimle Paylaşır mısınız?